Aasialaista ruokaa etsimässä

Tänään teki mieli hullunlailla thaikkuruokaa, jota tampereelta saa vähän heikohkosti. Vinkkiä Tomi Björckille; kyllä tännekin saisi yhden Farangin tai Gaijinin tuoda. Onneksi uusimassa Mondon Ruoka & Matka -lehdessä oli Björckin thairuokaohjeita, joista yhtä päätin soveltaa niillä raaka-aineilla, joita paikallisesta K-Marketista sai. Samaisessa lehdessä muuten väitettiin, ettei Suomessa ole ramen-ravintoloita, eli vinkkiä Heikki Valkamalle; kannattaa testata Tampereen Hanabi ennen kun puhuu palturia!

Testikeittiöön päätyi siis Tomin Pad Thai -nuudelit. Heti alkuun karsin ohjeesta pois kananmunankeltuaiset mun munavamman vuoksi. Ohjeen palmusokerin vaihdoin fariinisokeriin, tamarinditahnan sitruunamehuun, maapähkinät cashew-pähkinöihin ja idut siitakesieniin, koska K-Market. Menin kauppaan vakuuttuneena siitä, että siellä etnisen ruuan hyllyllä on kaikkea mitä mä tarvitsen, mutta sehän keskittyikin 98% erilaisiin salsoihin ja tacomausteseoksiin, joten jouduin soveltamaan aika paljon. Autenttisesta thairuuasta ei siis voida puhuakaan, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että ruoka oli aika onnistunut tästä huolimatta! Pitkästä aikaa oli yllättävän herkullista ja helppoa, eli suosittelen lämpimästi! Mondosta näkee alkuperäisen reseptin, mutta tässä on siis mun versio ruuasta.

PAD THAI -NUUDELIT

100g riisinuudeleita
3 kevätsipulia
iso banaanisalottisipuli
2 rkl fariinisokeria
1 sitruunan mehu
1 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sambal oelek -chilitahnaa
öljyä
100 g cashew-pähkinöitä
paketillinen siitakesieniä
1 punainen chili
isoja katkarapuja

lime
paahdettua sipulia

Nuudeleita liotettiin n. puolisen tuntia huoneenlämpöisessä vedessä. Tällä välin viipaloin ja suikaloin sipulit ja chilin sekä sekoitin maustekastikkeen sokerista, sitruunamehusta, kalakastikkeesta, chilitahnasta ja etikasta.

Paahdoin salottisipuleita pannulla, kunnes ne oli kauniin ruskeita ja lisäsin pannulle sienet. Pyörittelin näitä keskenään pari minuuttia, jonka jälkeen lisäsin nuudelit ja maustekastikkeen pannulle. Taas pari minuuttia, niin että nuudelit kypsyi, jonka jälkeen lisäsin loput sipulit, pähkinät ja chilin sekä katkaravut. Nopeasti vain lämmitin ravut, jottei ne ehdi mennä yli, tarkistin maut ja ruoka oli valmis! Päälle vähän limemehua ja paahdettua sipulia ja eikun tarjolle.

Lisäksi ostin alkuruuaksi Tom Yam -valmiskeittopusseja, jotka ei nyt oikeastaan olleet mistään kotoisin. Keitto maistui lähinnä herkkusienille ja katkaravuille, jotka itse lisäsin siihen. En siis suosittele kokeilemaan ainakaan sellaisenaan, vaan keitto kannattaa ehdottomasti tuunata chilillä ja kalakastikkeella, jos vaan mahdollista. Mieluiten tietysti tekee itse, mutta K-Market ei kauheasti antanut valmiuksia siihen.

Nuudeleista tuli niin sikahyviä, ettei niitä sitten jäänytkään huomiseksi lounaaksi. Eli Äitien tekemä kaalilaatikko, here I come!

Mies halusi aloittaa kommenttiraidan pitämisen ja aloitti heti näinkin imartelevalla lainilla:

Ei ollut yhtään paskaa ruokaa.

Kiitti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *