Tampereenkiäliset uutiset

Jostain syystä Lilyssä kirjotetaan tänää omalla murteella ja kun miäs huamas sen niin se oli sitä miältä että munkin pitäs koska kuulemma hoen vaan koko ajan että siis tiäksää. Tai emmäätiä olikse murteella mutta puhekielellä ainakin joten aattelin että kerrompa nyt iltapuhteiks että hain tänää uudet silmälasit. 

Tiäksää ku Nissenillä on se mainos, että saa kahdet lasit puali-ilmaseks? No voin kertoo, että ei tosiaan saa! Tai ainakaan mää en koskaan saa mitään niitä erikoisalennuksia. Eikä se myyjä ees osannu kertoo että miks mun lasit ei maksanu sitä yheksääkymmentäviittä euroa joka niitten piti maksaa vaan sataneljäkymppiä. Tosin se mummo nyt oli muutenkin aivan pihalla että mikä makso ja mitä kun ilmeisesti niiden mun lasien olis pitäny maksaa enemmänki. Että siihen Sokoksen Nissenille ei ainakaan kannata mennä jos haluaa saada jotenki asiantuntevaa palvelua. Miäs ny tiätty jälkeenpäi kysy miksen mää sanonu mitään siä liikkeessä, mutta en mää jotenki tajunnu että eihän mun niitä siältä olis tarttenu ostaa vaikka siälä kävinki silmätarkastuksessa. Olis ny sanonu vähä aikasemmin jotaki niin olis neki rahat säästyny. Mussahan siis ei oo mitää vikaa. 

Kuvaa mulla ny eijoo, ku mulla on aivan vitullinen finni ottassa ja välttelen peiliä parhaalla mahdollisella tavalla. Ja tukkakin on aivan karmee, pitäs ehkä harkita taas jotain värjäyshommia. Mutta miähen miälestä nää on aikuisten lasit, eikä enää sellaset parikymppisen kulttuuriopiskelijan wannabehipsterlasit. Vaikka mun vanhat lasithan oli jo ennen ku niistä tuli muatia. Mää se vasta hipsteri oonki. 

Nyt se kurkkii tossa selän takana että anna mää ny luen ja mää siis vihaan sitä enite. En pysty yhtää kirjottaa jos joku kattoo. Siis tiäksää iha vitun ärsyttävää ja se kyllä tiätää sen. Että ehkä mää ny vaan julkasen koska eihä mulla varsinaisesti ollu ees mitää asiaa. Muutaku että äläny vaa mee Nissenille ainakaa minkää tarjouksen takia.

6 comments

 1. Asikaine

  Nysse kurkkii…!!

  1. Emmi Nuorgam

   Mää kyllä aika harvoin sanon nysse ku siitä on se idioottimaine vitsi että nysse tulee ja ulkopaikkakuntalaiset on sitte olevinaa tosi tamperelaisia. Vähä ku ne sanoo että nääs vaikka eihän täällä kukaan sano että nääs.

   1. Asikaine

    Oon ennenkin riidelly tästä aiheesta jossain fb-ketjussa. (Ehkä jopa sun kanssa?) että kyllä muuten moni aito vanhempi tamperelainen sanoo NÄÄS. Nimimerkillä Pispalan Pulterissa duunissa ollut.

    1. Emmi Nuorgam

     Joo no on sitäki vanhaa porukkaa, mutta ei sitä samallailla käytetä ku ihmiset luulee. Että niinku jokase lauseen perää tulis nääs. Kyä mää tiädän, oommäki ollu hallis töissä.

 2. Nāiádes

  Noei mullakaavvarsinaisesti mitään asiaa oo, mutta kuhan tuun tänne kommentoimaa jotai, jos tänää kerta ojjoku puhekkiälipäivä. Emmääees varsinaisesti puhu mmitäämmurretta, Utsjoellavaa mulle onnaurettu, kussanoin että laittakaa turvavyäkkiinni. Enkä ees lukenu koko postausta kuvvaa sillee sivusilmällä.

  Ainiijja kyllä määtiä!

 3. Harakanhattu (Ei varmistettu)

  Tiäksää, mullaki on iha vitummoinen finni ottas. Tai siis tos silimien välis. Ei mullakaam muuta ollu. =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *