Ruokaseurapiirit blineillä

Silläkin uhalla, että joku tulee huutelemaan wannabe-elitistiksi tai loukkaantuu, kun rehentelen juovani alkoholia raskausaikana, oli mun alkuperäinen tarkoitus julkaista kymmenittäin ihan oikein kameralla otettuja ja oikein valotettuja kuvia täydellisesti asetelluista blineistä, nauravista ihmisistä ja söpöistä lapsista ja kertoa kuinka ihanaa oli. Siis sellaisia blogikiiltokuvia, tiedättehän? Taustalla tulppaaneja ja valkoiset seinät ja huonekalut ja hyvää skumppaa. Sain kuitenkin aikaiseksi nämä kolme Instagramkuvaa, joista yhdessä näkyy tulppaanit, yhdessä on ehkä se illan rumin blini ja yhdessä lapsi kertoo mielipiteensä mun hymyilykehotuksista.

Olkoon tämä siis vain todiste siitä, että ilta oli muutenkin täynnä menoa ja melskettä, eikä sitten kameran kaivaminen kaapista käynyt edes mielessä. Alkuruuaksi keitin punajuurikeittoa vuohenjuustokermalla, pääruuaksi syötiin blinejä smetanalla, hunajalla, suolakurkulla, mädillä ja graavilohella ja jälkiruuaksi nostelin valikoiman Frödingenin pakastekakkuja. Keitto ei sinällään maistunut oikein miltään, mutta kun siihen yhdisti vuohenjuuston, niin kyllä se nyt alkuruuasta meni. Lauran vinkkaama blinitaikina taasen oli ihan loistava, vaikka unohdin taikinasta kokonaan suolan (onnekas sattumus – pystyi naperoillekin tarjoilemaan vähän paremmalla omatunnolla blinejä ja smetanaa). En tiedä miten alkuperäisessä ohjeessa olisi pitänyt tehdä, mutta itse pidin juurta yön yli huoneenlämmössä ja lisäsin taikinaan 50/50 tattari- ja vehnäjauhoja. Tuosta taikinamäärästä meidän 9 aikuisen ja 2 1-vuotiaan seurue söi itsensä ihan ymmyrkäisiksi ja kymmenisen pikkulettua jäi vielä ylikin. Ehtoisana emäntänä tietysti paistoin isoja blinejä niitä halunneille ja pikkuisia niitä toivoneille..

Ihana ilta, joka päättyi kun arvovaltainen viiniraati oli kumonnut kaapin perukoilta kaikki lahjaksi saadut kyykkyviinitkin ja valui Tiikerihaihin laulamaan Kikkaa. Mutta seurapiireille tiedoksi, että seuraavalla ensi kuussa mä vaan istun valmiiseen pöytään ja joku muu saa hössöttää kaiken ruuan.
Yst. terv. neljät päiväunet tänään, eikä silti pysy silmät auki.

1 comment

  1. Nāiádes

    On se onni, että Saara toi Hannibalia, ettei nyt ihan lähtenyt elitisteily käsistä… Voi heitterikin nukkua yönsä rauhassa. Ens kerralla sit vielä lisäks pullot Valdemaria ja omppujytää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *