Date night

Ennen lapsia en voinut käsittää, miten vauvat voisi jotenkin tehdä hallaa parisuhteelle – vauvan kanssahan elämä on vain yhteisiä hattaroita ja vaaleanpunaisia kakkavaippoja täynnä. Varmasti se joillekin on, mutta meille, joiden kakkavaipat on kaikkea muuta kuin vaaleanpunaisia, on hyvä aina välillä muistuttaa, että miksi tätä polkua täällä yhdessä tallataan.

Siksi me oltiin miehen kanssa tiistaina treffeillä – ekaa kertaa sitten vuoden 2012 niin, etten mä ollut raskaana ja voitiin kilistellä valkkarilasejamme yhdessä. Tää lienee aika ilmiselvää, mutta pakko sanoa, että oli ihan superihanaa! Kun Hilda oli viety Miisalle ja Eino kummeille, me otettiin polkupyörät alle ja käytiin Rauhaniemessä uimassa ja saunomassa (mun ihan ehdoton tän kesän lempparijuttu, kannattaa kokeilla Tampereen yleisiä saunoja jos on saunaneitsyt kuten minä), istuttiin ystävien kanssa vaahterapuun ja pyykkinarujen alla kahvilla, juotiin valkkaria muumimukeista ja heitettiin mölkkyä, halailtiin ja pussailtiin enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä ja viiletettiin pyörillä pitkin kesäyötä pidellen käsistä kiinni niinkuin joskus neljä vuotta sitten.

Aamulla makoiltiin pitkään sängyssä ja huokailtiin, että tälläistäkö tää elämä ennen lapsia oli. Aika pian kuitenkin siirryttiin huokailemaan, että tälläistäkö tää (darra) tosiaan ennen lapsia oli. Ja sitten jo huokailtiinkin, että vitsi kun meillä onkin ihanat lapset ja maailman parhaat aviopuolisot.

Niiden yleisten saunojen lisäksi mä suosittelen oman rakkaan pussailua lämpimässä kesäillassa. Sitä saattaa yhtäkkiä vaikka muistaa, mihin toisessa oikein rakastui.

12 comments

 1. Nannannaa

  Kyllä! Kannatan ehdottomasti! Meillä oli jossain vaiheessa käytössä säännöllisen epäsäännöllinen treffi-ilta, yleensä n. kerran kahdessa kuussa. Nyt se on vähän unohtunut, mutta otettiin sitten oikein kunnolla takaisin, kun oltiin just monen yön reissussa kaksin. 😀

  Jotenkin on ihan hassua, että miten se toinen muka välillä ”unohtuu” siinä arjen keskellä. Ei sitä ymmärtänyt ennen lasta, mutta näköjään se on mahdollista. Ja sitten aina, kun sitä kahdenkeskistä aikaa on, niin tajuaa, että miksi ihan oikeasti tässä ollaan. <3

  1. Emmi Nuorgam

   Näinpä. Ja alkaa syyttään toista siitä, että vauva valvoo ja tiskikone hajoaa ja laskut on maksamatta jne. On tää pikkulapsiaika vaan aikamoinen korkeenpaikan leiri. Ei näitä turhaan kutsuta ruuhkavuosiks!

 2. Pimu

  Kyllä! Yhteinen aika on ihan parhautta! Ihanaa kesää teille <3

 3. Nii

  Mekin oltiin eilen pitkästä, pitkästä aikaa kahdestaan yli tunti. Käytiin hillassa, uitiin järvessä vaikkei ollut vaihtovaatteita mukana, käytiin kotona ”vaihtamassa vaatteet” kuten asian ruoasta soittaneelle appiukolle ilmaisin ja haettiin sitten tyytyiväinen lapsi kotiin. Vaikkei yötä voitukaan viettää kaksin niim tuo noin kuus tuntia meni kyllä heittämällä tän kesän top vitoseen! 🙂

  ja ihana kuva teistä.♥

 4. Ranja

  Mulla ei oo vielä lapsia, mutta mulla päinvastoin on aina ollut se käsitys, että vauva pilaa parisuhteen ja vie kaiken ajan ja voimat. Nyt kolmenkympin lähestyessä on biologinen kellokin alkanut tikittää, ja olen alkanut ajatella, että vaikka lapsi yönet pilaisikin ja kahdenkeskistä aikaa vähentäisi, ehkä meidän parisuhde sen kestää. 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Oi kiva kuulla että oot kuitenkin noin positiivisella mielellä liikkeellä! Mä olen myös hiukan sitä mieltä, että näistä pikkulapsiajoista selvitäkseen on päätettävä selvitä. Sellanen ”soitellen sotaan” -mentaliteetti ei toimi, vaan sitä on oikeesti haluttava. 

   Onnea ja lykkyä pyttyyn perheenperustamissuunnitelmien suhteen, toivottavasti kaikki menee hyvin! 🙂

 5. A. Sinivaara

  <3 ja jee, onneksi mies suuntaa huomenna mun perässä Suomeen 🙂

 6. LauraKR (Ei varmistettu)

  Meillä oli jo ennen lapsia tapana kalenteroida kerran kuussa yksi treffi-ilta, vielä yleensä arki-illaksi ja nyt ollaan yritetty jatkaa samaa. Tuntuu välillä tyhmältä oikeasti kalenteroida parisuhdeaikaa, mutta meidän aikatauluilla ei muu oikein onnistu.

  Ja mä olen ainakin ihan surutta turvautunut MLL:n lastenhoitajiin. 8,20€/ tunti on halpa hinta. Eikä aina tarvi turvautua sukulaisiin!

  1. Kärttyri

   Piti oikein käydä lukemassa MLL:n sivuilta kun kuulostaa niin halvalta, ja sitä se toki onkin. Tutulla käy siivooja kahdesti kuussa, siivottavaa ei ko. asunnossa paljon ole, ja hinta 80 euroa kuukaudessa. Varmaan hinta olisi sama, vaikka sitä siivottavaa sitten olisikin. No, varmaan on pinnat pölyttymät ja pyykit viikattu ja kaapeissa, ja tuottaa tuttavalleni varmasti iloa sen 80 € edestä. 

   Ohjeet maksuihin vaikuttaa melko selkeiltä, mutta työeläkevakuutusmaksun tullessa mukaan laskutoimitus onkin työläämpi. Toisaalta sitä ei tule, jos on kerran kuussa ulkona, raja taisi olla n. 56 € kuussa 18-vuotiaista ylöspäin. Eipä sitä arki-iltana saa tuolla tuntiliksalla heti rikki.

   1. LauraKR (Ei varmistettu)

    Juup. On helppo homma, kun jää allevsenalle sen 56€:n. Eikä mahdotonta ole Tyeliäkään hoitaa. Ja meillä aina ollut tosi kivoja hoitajia!

 7. Yks tuplamamma (Ei varmistettu)

  Me ollaan miehen kanssa päästy ihanien appivanhempien avustuksella jotakuinkin kerran kuussa/kahdessa kuussa treffeille tän reilun 2,5v aikana. Siis ihan tämmöisiä kolmen-viiden tunnin treffejä, pari kertaa lapset on olleet jopa yökylässä. Sit kun tuntui venyvän treffi-illat liian harvaan, alettiin pitämään jokaviikkoiset treffit kotona: hyvää iltapalaa, vähän viiniä ja Good Wife/GoT/Shameless 🙂 Siinä sitä lötkötettiin olkkarin lattialla (petauspatjalla, joka on lasten leikkipaikka päivisin) ja pidettiin treffi-iltaa lasten nukkuessa. Ihan parasta!

 8. nasu86

  ihana postaus 🙂 blogillakin kiva uusi ilme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *