Tajunnanräjäyttävä linssipaistos

Olin taannoin eräässä ruokaan liittyvässä keskustelussa, jossa kysyttiin muun muassa osallistujien suosikkiruokalehtiä. Aika moni osallistujista mainitsi suosikikseen Maku -lehden sen ulkoasun, bloggaajayhteistöiden ja simppelien reseptien vuoksi, itseni mukaan lukien. Kun viimeisin lehti sitten kolahti postiluukusta, olin salaa vähän pettynyt: taas leivontaa ja makeita herkkuja. Silloin kun niistä ei itse ole lainkaan kiinnostunut, on kaikki leivontaan edes etäisesti liittyvä meikäläiselle todellinen turn off.

Jo nopea selailu kuitenkin osoitti lehdessä olevan paljon muutakin kuin vain jälkiruokia, esimerkiksi pitkät pätkät erilaisia grilliruokia. Erityisesti jäin koukkuun kesäkurpitsasta kertovaan juttuun ja tämän viikon arkiruokalistalle pääsikin kesäkurpitsaresepteistä herkullisimman kuuloinen: kesäkurpitsa-linssipaistos. (No okei, toiseksi herkullisimman: kesäkurpitsan kukat on <3 <3 <3.)

Kysyin jo joskus kevät-talvella Maun toimitukselta, että passaako heidän reseptejään jakaa blogissa, ja vastaus oli ehdoton kyllä. Olen viime aikoina ollut hävettävän laiska kotikokki, joten jaettavaa ei juurikaan ole ollut, mutta selittämättömän tarmon puuskan vuoksi sain vihdoin jotain kerrottavaa. Olkaa hyvät, tässäpä paistoksen resepti!

Itse seurasin reseptiä melkein teelusikallisen tarkasti ja tällä kertaa se todella kannatti: linsseihinkin jäi vähän purutuntumaa, eikä niistä tullut sellaista inhaa mössöä, mitä aina ennen olen saanut aikaiseksi. Osaako joku kertoa, että vaikuttaako siihen linssien liottaminen, vai mistä se johtuu? Ainoa muutos jonka reseptiin tein, oli puolikkaan limen ja hunajan lisääminen mausteöljyyn. Pelkillä kuivilla mausteilla se oli mielestäni hiukan tunkkainen, mutta lime piristi makua kummasti! Lisäksi ajattelin tarjota seuraavalla kerralla paistoksen kanssa vaikka jotain jugurttikastiketta ja tuoretta leipää, tai täyttää pitaleipiä sillä.

Instagramin puolella ehdinkin jo hehkuttaa, mutta paistoksesta tuli aivan sairaan hyvää. Fenkoli, minttu, jeera ja savupaprika saivat aikaan todella täyteläisen maun, johon voisi helposti jäädä koukkuun. Tämä paistos pääsi välittömästi meidän kasvisruokalistalle. Ehkä jo juhannukseksi, kun kesäkurpitsaa jäi vielä yli?

6 comments

 1. Satsu

  Pieni purnaus ko. lehdestä! Tarkistin nimittäin just, että enkö mä tilannu lehden viime kuussa. No tilasin ja ensimmäisen numeron saan elokuussa! Comon!

  1. Emmi Nuorgam

   Sehän taitaa ilmestyä seuraavan kerran vasta silloin elokuussa?

   1. Satsu

    Aaa, I see. Lehtitilaukset ei ilmeisesti sovi tyydyttämään akuuttia ”heti-mulle-jotain-kivaa-uutta” -tarvetta.

 2. annemi

  Oi miten ihanan  näköinen paistos – kesäruokaa parhaimmillaan 🙂 meillä kasvaa taas kesäkurpitsa, yhden kesän tauon jälkeen, takapihalla ja haluaisin tänä vuonna uskaltautua kokeilemaan niitä kukkia, lähinnä valmistamaan itse 🙂 

 3. IlonaSV

  Kuulostaa herkulta!

 4. Vierailija (Ei varmistettu)

  Samaa reseptiä voi soveltaa myös halkaisemalla kesäkurpitsat ja täyttämällä puolikkaat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *