Los Pollos – Kaupungin parasta kanaa

Kun ensimmäistä kertaa kuulin Toni Leskisen, Saludin entisen keittiövelhon, avaavan Koskikeskukseen Los Pollos –kanaravintolan, olin ennenkaikkea hämmentynyt. Koskikeskukseen? Kanaravintolan? Oli vaikea ymmärtää, miksi kukaan haluaisi syödä ravintolassa juuri kanaa – kuivaksi paistettua pahvia, joka ei maistu miltään.

En koskaan ole ollut mikään suuri kanafani. Ja kun sanon kana, tarkoitan tietysti broileria, jota valtaosassa kaupoista, ravintoloista ja resepteistä kaupataan kanana. Pitkään luulin broilerin olevan synonyymi kananpojalle, mutta sittemmin tajusin sen olevan vain jotain kummallista urbaanilegendaa, jolla broilerista tehtiin eettisesti kivemman kuuloista kaikelle kansalle. Mutta se poliittisesta paatoksesta, palataanpa takaisin Tampereen Los Pollos -ravintolaan.

Kävin Los Pollosissa ensimmäisen kerran miltei heti avaamisen jälkeen ja silloin kritisoin sijaintia kauppakeskuksen alakerrassa. Pakko myöntää etten edelleenkään ole mitenkään superihastunut sijaintiin, mutta koska Näsinneuloja on kaupungissa vain yksi, lienee tähän parempi totutella. Sitäpaitsi jos olisin ollut lasten kanssa liikkeellä, olisi täydellisempää sijaintia vaikea keksiä – ei porsliinikauppaa naapurissa tai valtatietä vieressä.

Los Pollos Tampere

Ensimmäisen visiitin jälkeen olen käynyt Los Pollosissa kolmesti. Että sikäli ei kyllä se sijainti ole yhtään haitannut, päinvastoin. Syy tähän on oikeastaan hyvin yksinkertainen: Los Pollos tarjoilee aivan samperin hyvää kanaa, eivätkä lisukkeetkaan sille juuri häviä.

Kuvitelkaapa täydellinen grillattu kana. Sisältä mehukas ja pehmeä, pinnalta kunnolla rapea – voilla, valkosipulilla ja yrteillä valeltu kana. No, sellaisia Los Pollos myy! Kanan voi ostaa joko kokonaisena, puolikkaana tai neljäsosana, ihan ruokailijan ruokahalusta riippuen. Lisäksi listalta löytyy erilaisia täytettyjä leipiä, rieskoja ja salaatteja, joiden täytteenä on kanaa tai kasviksia. Punaista lihaa tai possua ravintolasta ei löydy lainkaan, mikä on todella tervetullutta vaihtelua!

los-pollos-koskikeskus

Los Pollos Kanamakkara
Pyysin lautaselle vähän kaikkea, että saan maistaa useampaa sorttia. Valmiit annokset ovat vähän nätimpiä.

 

Uusimpia tuotteita Los Pollosissa ovat kokonaiset Maalaiskananpojan siivet ja chili-korianterikanamakkara, jota ravintola valmistaa yhdessä ylöjärveläisen Veljekset Mattilan kanssa. Makkara on herkullista ja sen tulisuusaste on todella hyvä myös perheen pienimmille – testattu on, sain nimittäin makkaraa paketin kotiinviemisiksikin ja jälkikasvu veteli sen ennen kuin ehdin kotkot sanoa.

Siivet eivät olleet edes niiden perinteisten etikkasiipien pikkuserkkuja, vaan ihan täysin eri tavaraa. Tuoreuden voi maistaa ja valkosipulinen, vähän makea savuchilikastike sopi siipien kanssa erinomaisesti. Sanoisin, että perinteiset tamperelaiset siivet on tarkoittu darraruuaksi ja nämä Los Pollosin siivet ihan oikeaksi ruuaksi, jos tälläisen karkean yleistyksen sallitte. Ja jo siinä edellisessä postauksessa taisinkin hehkuttaa pollosin batatas bravaseita – yksi parhaista bravas-annoksista, joita koskaan olen syönyt!

los-pollos-batatas-bravas

Erinomaisen ruuan lisäksi Los Pollosilla on toinenkin ässä hihassa: maltillinen hinnoittelu. On todella miellyttävää käydä ravintolassa, saada hyvää, oikeista raaka-aineista itse valmistettua ruokaa ja maksaa siitä alle parikymppiä. Oluiden tai viinien kanssa hinta kohoaa tietysti vähän korkeammaksi, mutta konkurssiin Los Pollosissa ei taatusti joudu.

Sitäpaitsi Los Pollosista ja Tonista pitäisi tehdä nähtävyys. Kun ravintolan omistaja seisoo itse tiskin takana, valaisee ravintolan hymyllään ja kysyy uudelta asiakkaalta, että haluaisiko hän maistella ruokia ennen tilauspäätöksen tekemistä, ollaan lähellä taidetta. Los Pollos on olemassa ensisijaisesti sen asiakkaita ja näiden elämystä varten ja sen huomaa jo kaukaa.

los_pollos_tampere

Naapuripöydän nuoret miehet kiteyttivät hyvin tamperelaiseen tyyliin Los Pollosin viehätyksen. Hyvä ettei vierähtänyt liikutuksesta kyynel poskelle, kun muuten täysin hiljaa seiniä tuijotelleet nuorukaiset ryhtyivät kommunikoimaan.

”Se anto nää makkarat meille ilmatteeks.”
”Vitun jees.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.