Ravintolassa lasten kanssa: Barmacian Taco Brunch

Tampereen parhaassa meksikolaisessa ravintolassa, Barmaciassa, järjestetään joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai tacobrunssi all you can eat -tyylillä. Olen jo pitkään halunnut käydä Barmaciassa syömässä, mutta iltoihin ja viikonloppuihin painottuneet aukioloajat on tehneet siitä lasten kanssa hyvin haastavaa. Ja jos rehellisiä ollaan, niin en ollut edes ihan varma ovatko lapset Barmaciaan tervetulleita. No, ovat, ja onneksi ovat, sillä tacobrunssi oli erinomainen!

Tacobrunssilla ei ole juurikaan tekemistä texmexin kanssa, vaan Tampereen Barmacia tarjoaa aitoja meksikolaisia makuja ja suomalaiseen suuhunkin yllättäviä yhdistelmiä. Itselle esimerkiksi ei tulisi mieleenkään täyttää tacoa perunalla, mutta chorizon ja perunan yhdistelmä on Meksikossa todella yleinen. Me varasimme varmuuden vuoksi pöydän brunssille, ja se osoittautui erinomaiseksi ennakoinniksi, sillä ravintola oli heti kahdeltatoista ihan täynnä.

Tampereen Barmacia

Tampereen Barmacian brunssi

Barmacia mexican cantina

Barmacia nachot

Barmaciassa on ihan omanlaisensa tunnelma. Sisustus on hyvin meksikolaistyylinen ja palvelu välintöntä ja iloista. Harvoin henkilökunta kyselee edellisen yön unista tai kertoo tarinoita omasta perheestään, mutta Barmaciassa kaikki ovat vähän kuin suurta perhettä. Sen vuoksi lapsetkin otettiin avosydämin vastaan ja palveltiin kuin kuninkaallisia – oli ihanaa tajuta, että siellä lapset eivät todennäköisesti edes voisi olla tiellä, vaikka mitä tekisivät.

Tacobrunssin hinta on n. 16 euroa per henkilö – en ottanut kuittia niin en tarkalleen muista – eikä 2- ja 3-vuotiailta lapsilta otettu maksua lainkaan. Keittiö oli myös superihana ja loihti lapsille vitosella nachoannoksen, kun nämä olivat ensin aikansa tökkineet chorizoa lautasen reunalta toiselle.

Ravintola Barmacia

Barmacian tacobrunssi

Barmacia mexican bar

Tacot olivat todella hyviä ja erityismaininta siitä, että kaikki ruuat valmistetaan Barmaciassa itse. Erityisesti kastikkeet veivät kielen mennessään, kuten myös makuaistin, jos ei ollut tarkkana. Koko brunssin paras asia oli kuitenkin ananasmehu, joka kuului brunssin hintaan. Olen ollut vankkumattomasti sitä mieltä, että tacojen kanssa kuuluu juoda kaljaa, mutta ananasmehu sopikin niiden kanssa ihan äärettömän hyvin.

Tampereen Barmacia on hyvin pieni ja todella suosittu, joten erityisen rauhallinen paikka se ei ole. Itse pidän Barmacian hälinästä – se tuo väistämättä mieleen reissut ulkomaille, kun kaikki eivät istu penkeissään kuin kirkossa olisivat. Enkä mitenkään kaikista vähiten siksi, että tunnelma mahdollisti myös esimerkiksi lasten patistamisen pöydän alle Ryhmä Haun kanssa ja aikuiset saivat syödä ihan rauhassa sen sijaan, että jatkuvasti joku oli nykimässä hihasta ja valittamassa tylsyyttä. Kaikenkaikkiaan oikein miellyttävä brunssi – ja toimii takuuvarmasti myös bileitä seuraavana päivänä!

Seuraava Barmacian Tacobrunssi järjestetään tämän viikon sunnuntaina. Lisätietoa brunssista löytyy Barmacian FB-sivulta!

barmacia

Lue myös:

Lasten kanssa ravintolassa: Saako vauvan tuoda ravintolaan?
Lasten kanssa ravintolassa: Tampereen lapsiystävälliset ravintolat
Lasten kanssa ravintolassa: Piazza Food Factory
Lasten kanssa ravintolassa: Rouhea ravintola Roast
Lasten kanssa ravintolassa: moderni turkkilainen Malabadi
Lasten kanssa ravintolassa: kaupungin paras Pork&More
Lasten kanssa ravintolassa: hipsterimpää pizzaa Sitkossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.