Kesän paras viikonloppu

Taste of Helsinki. Oi, rakas Taste of Helsinki.

En ole ihan varma, kuinka monta kertaa me eilen huokailimme, että TOH on kiistatta kesän paras festari ja viikonloppu. Siinä on kaikki täydellisen tapahtuman aineet: älyttömän hyvää ruokaa, paljon viiniä, lyhyt kotimatka eikä paineita siitä, että pitäisi tuhlata syömiskapasiteettiaan mihinkään sellaiseen, mikä jälkikäteen kaduttaisi. Taste of Helsinki Ambassadorina sain myös syödä ja juoda ilmaiseksi, joten se tekee tapahtumasta vielä noin 300 kertaa paremman – jos mahdollista.

Joka vuosi TOH:issa on ollut jokin selkeä trendi ja viime kirjoituksessa veikkasin tämän vuoden voittajiksi vohveleita. Pakko kuitenkin sanoa, että olin pahasti väärässä. Etukäteen hehkutettu Nollan sienivohveli ei päässyt itse tapahtumassa edes annosten kärkikymmenikköön. Rasvaisen pehmeä vohveli oli nimittäin muuttunut keksiksi, eikä se tehnyt enää samalla tavalla vaikutusta. Myös Mouhijärven tryffelijuusto tuntui unohtuneen jonnekin.

Taste of Helsinki 2018

Sen sijaan tämän vuoden parhaat annokset olivat, itseasiassa vähän yllättäenkin, kasvisruokaa. Fabrikin risottopallo, Olon friteerattu kukkakaali, Latvan peruna-merilevävaahto ja Winon kauden kasvikset olivat kaikki päräyttävän hyviä annoksia. Itseasiassa nyt kuvia katsoessa tajusin, että en tainnut itse tilata yhtäkään liha-annosta, eivätkä muilta maistamani annokset tehneet kovinkaan suurta vaikutusta. Keskityin siis kasviksiin ja kalaan, josta on pakko mainita vielä Olon yuzumarinoitu siika ja Winon punakampelarillette, jotka veivät kielen mennessään.

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Jälkkäreistä seurueeni arvioivat parhaaksi Skyn tattikinuskin ja suklaan. Itseasiassa sitä annosta pöytäämme kannettiin kaikista eniten, enkä ihmettele: tatin aromi sopi ällistyttävän hyvin yhteen suklaan kanssa. Skyn ja Soleran Viinilinnan asiakaspalvelu oli myös ihan omaa luokkaansa ja Skyn ravintolapäällikkö jopa etsi pöydän meidän vielä tasapainotellessamme lautaspinojemme kanssa.

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018

Yksi asia minua kyllä vuodesta toiseen hämmentää: ruokavalioiden merkitsemistapa. Menuissa nimittäin ei ole mitään mainintoja siitä, että annoksia on tarjolla myös vegaanisena ja gluteenittomana, joten moni jättää sen vuoksi tulematta paikalle. Ehkä ensi vuonna merkitsemistapaa voisi vähän hioa ja kertoa edes, että mitkä ravintolat pystyvät räätälöimään annoksia asiakkaille?

Mutta se oikeastaan onkin ainoa huono asia, jonka Taste of Helsingistä keksin. Sanoinko jo, että meillä oli ihanaa?

Taste of Helsinki 2018

Kuvat minusta otti Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *